Odabir tahografa pri naručivanja novih vozila - Tahograf

Prijava za korisnike

Prijava za

Članski broj

PIN

Podrška i servis

Pretraživanje

Besplatne e-novine

Odabir tahografa pri naručivanja novih vozila

11.12.2009.

Potaknuti informacijama dobivenim od pojedinih dugogodišnjih korisnika naših usluga osjećamo obavezu napomenuti Vam da je kod nabavke novih vozila izbor proizvođača tahografa koji će biti u vozilu samo Vaš. Naime, pojedini korisnici su pri kupnji novih vozila u posljednji trenutak uvidjeli da prodavač vozila nije predvidio ugradnju VDO tahografa, koji su do sada standardno dobivali u novim vozilima, već tahograf nekog drugog proizvođača. Kako su već imali neugodna iskustva s tahografima drugog proizvođača (nedostatak servisne mreže i nemogućnost popravka u slučaju kvara već njegova skupa zamjena s novim uređajem), zatražili su od prodavača vozila da im se obavezno isporuči vozilo s VDO tahografom jer kao kupac imaju pravo izabrati kvalitetu uređaja koji će se ugrađivati u njihovo vozilo.


Informiramo Vas o ovom događaju jer se kod nekih prodavača vozila može dobiti informacija da proizvođač vozila preporuča korištenje tahografa koji nisu VDO. U realnosti je situacija sasvim drugačija. Većina proizvođača vozila ima ugovore za isporuku s barem dva proizvođača tahografa. Pošto u ugovorenom odnosu moraju kupiti tahografe od svih dobavljača, proizvođači vozila imaju problem plasirati tahografe lošije kvalitete ili s lošijom servisnom mrežom. Stoga ih na nerazvijenija i/ili manja tržišta nastoje plasirati kako bi ispunili ugovorenu kvotu nabave. Mislimo da ćete se složiti s nama da kupac vozila u Republici Hrvatskoj zaslužuje imati istu kvalitetu proizvoda kao i kupci na većim tržištima.


Od 01.siječnja 2009. registrirati se novo vozilo (koje mora imati tahograf) može samo ako je ugrađen digitalni tahograf. Kod izbora digitalnog tahografa vlasnik vozila treba obratiti pozornost, osim na navedeno kod analognog tahografa, da se najmanje svaka 3 mjeseca radi prijenos podataka (download) iz tahografa. Razlika u vremenu trajanja prijenosa podataka (download) kod digitalnih tahografa različitih proizvođača može biti i do 10 puta. Kod VDO digitalnog tahografa je vrijeme prijenosa podataka 10 do 15 minuta, što je trenutno najkraće vrijeme prijenosa iz digitalnih tahografa. Ne dozvolite da vam prijenos podataka traje i do sat i pol po tahografu.

Kada nabavljate vozila, nemojte zanemariti izbor tahografa jer Vam u eksploataciji krivi izbor može donijeti nepotrebne troškove. Te troškove u procesu ugovaranja vozila možete spriječiti izborom tahografa etablirane kvalitete i s razvijenom servisnom mrežom. Tražite stoga od svojih prodavača vozila da u njima bude ugrađen VDO tahograf.

Vaš Tahograf tim

 

Prodaja:

Poslovnica Sv. Nedelja
Đurđa Krmpotić, tel: 01/3795-723, mob:098/9821-332
Marijo Petranović, tel:01/3795-733, mob:098/578-613

Poslovnica Zadar
Joško Čerina, tel: 023/314-792, mob: 098/405-972

Poslovnica Šibenik
Sonja Gulin, tel:022/312-111, mob:098/496-527

Poslovnica Vidovec
Dražen Presečki, tel:042/209-090, mob:098/343-838


Tehnički detalji i pitanja:

Boris Dubić, tel:01/3795-738, mob:099/3109-952
Saša Đurašin, tel:01/3795-742, mob:098/222-038

Pratite nas na Facebooku

Pratite nas na Facebooku

I mi smo na Facebooku, baš kao i vi. više
VDO papir za printanje

VDO papir za printanje

Izaberite originalni VDO papir za štampač u digitalnom tahografu jer ispis mora biti vidljiv tijekom 2 godine koliko traje zakonska obveza njihovog čuvanja. više
VDO SmartLink

VDO SmartLink

Bluetooth veza s digitalnim tahografom više
TISweb Motion

TISweb Motion

Držite svoju flotu pod nadzorom. Isprobajte 30 dana besplatno. više
Čitač tahografskih listića

Čitač tahografskih listića

Najbrži i najlakši način očitavanja tahografskih listića svih vrsta analognih tahografa. više
Inovativan i neophodan komplet prve pomoći

Inovativan i neophodan komplet prve pomoći

Mučne zamjene guma su sada stvar prošlosti s WABCO kompletom za krpanje guma Tire Premium Seal. više
Mobileye - sigurnost u prometu

Mobileye - sigurnost u prometu

Mobileye - sigurnost u prometu više

Info kutak