Rolice termo papira mogu se kupiti na INI i OMV-u - Tahograf

Prijava za korisnike

Prijava za

Članski broj

PIN

Podrška i servis

Pretraživanje

Besplatne e-novine

Rolice termo papira mogu se kupiti na INI i OMV-u

29.09.2010.

Od sada "rolice" termo papira za digitalne tahografe možete kupiti i na benzinskim postajama "INA" i "OMV"

Vozači vozila opremljenih digitalnim tahografom od sada termo papir tj. popularne "rolice"za svoje tahografe mogu kupiti na benzinskim postajama naših najvećih distributera goriva INA i OMV.


Tko sve treba "rolice" za digitalne tahografe? Jednostavno, iste moraju postojati u svim vozilima koja su opremljena digitalnim tahografom. Svaki vozač vozila koje je opremljeno digitalnim tahografom mora sa sobom u vozilu imati najmanje dvije "rolice" termo papira u rezervi i jednu "rolicu" u samom tahografu. U slučaju bilo kakve cestovne kontrole vozač je inspekcijskim tijelima dužan ispisati sve izvještaje bilo iz digitalnog tahografa ili sa vozačke kartice.

Također, vozač koji povremeno vozi više različitih vozila, od kojih je samo jedno opremljeno s analognim tahografom, dužan je na kraju svake smjene s digitalnim tahografom ispisati svoje aktivnosti za tekući dan na "rolicu". Ove ispise vozač je dužan čuvati zajedno s običnim analognim listićima kako bi na cesti u slučaju kontrole dok se isti vozi s analognim tahografom, nadležnim inspekcijskim tijelima mogao predočiti dokaze o svojim aktivnosti za tekući i prethodnih 28 dana. Ukoliko u takvim slučajevima vozač nema "rolice", onda se takva situacija tretira kao prekršaj i vozač može platiti odgovarajuću kaznu.


Nadalje, ovaj termo papir na svojoj poleđini ima otisnute rubrike koje vozač mora popunjavati kada se tahograf pokvari ili kada iz bilo kojeg drugog razloga nije u mogućnosti voditi evidenciju na svojoj digitalnoj kartici.

Ne treba zaboraviti, termo papir na kojeg se vrši ispis iz digitalnog tahografa je osjetljiv na temperaturu i svjetlost, a svaki vozač sa sobom mora imati evidenciju za tekući i prethodnih 28 dana. Stoga je vrlo važno da se ispisi vrše na originalnom papiru kojim se garantira postojanost ispisa. Trajnost ispisa iz digitalnog tahografa ne ovisi o pisaču digitalnog tahografa već o samom termo papiru. Stoga se uvijek treba osloniti na provjerenu kvalitetu, a to je originalni VDO papir za digitalne tahografe. Ako već u vozilu imate VDO digitalni tahograf, koristite iskustvo i tražite istu kvalitetu i za papir koji koristite.

Naposljetku, original je original.

 

Pratite nas na Facebooku

Pratite nas na Facebooku

I mi smo na Facebooku, baš kao i vi. više
VDO papir za printanje

VDO papir za printanje

Izaberite originalni VDO papir za štampač u digitalnom tahografu jer ispis mora biti vidljiv tijekom 2 godine koliko traje zakonska obveza njihovog čuvanja. više
VDO SmartLink

VDO SmartLink

Bluetooth veza s digitalnim tahografom više
TISweb Motion

TISweb Motion

Držite svoju flotu pod nadzorom. Isprobajte 30 dana besplatno. više
Čitač tahografskih listića

Čitač tahografskih listića

Najbrži i najlakši način očitavanja tahografskih listića svih vrsta analognih tahografa. više
Inovativan i neophodan komplet prve pomoći

Inovativan i neophodan komplet prve pomoći

Mučne zamjene guma su sada stvar prošlosti s WABCO kompletom za krpanje guma Tire Premium Seal. više
Mobileye - sigurnost u prometu

Mobileye - sigurnost u prometu

Mobileye - sigurnost u prometu više

Info kutak