Automatsko popunjavanje Potvrde aktivnosti profesionalnih vozača


VDO TIS club članovi

Ukoliko ste član VDO TIS kluba imate mogućnost besplatno koristiti automatski sustav popunjavanja 'Potvrda o aktivnostima profesionalnih vozača'. Dovoljno je prijaviti se sa svojim "Članskim brojem" i PIN-om (kojeg ćete naći na svojoj članskoj iskaznici) na našoj naslovnoj web stranici i ova usluga Vam je odmah dostupna. Za prijavu koristite rubriku na naslovnoj stranici 'Prijava za korisnike' te odaberite opciju 'Prijava za - Članove VDO TIS kluba'. Nakon prijave će Vam se s lijeve strane (kao na slici) u rubrici 'Prijava za korisnike' pojaviti 3 opcije:

VDO TIS club VDO TIS club

Moji podaci

  • Ovdje možete popuniti svoje osobne podatke kao i podatke o tvrtci te će se isti koristiti kod automatskog popunjavanja Potvrda

Moji vozači

  • Ovdje možete dodati sve svoje vozače i podatke o njima a isti će biti pohranjeni za sva buduća popunjavanja Potvrda

Uvoz vozača (.csv)

  • Ukoliko imate više vozača, njihove podatke možete pohraniti direktnim uvozom .csv datoteke uz samo nekoliko klikova mišem

Registrirani korisnici

Ukoliko niste član VDO TIS kluba također imate mogućnost besplatno koristiti ovu uslugu, no prije toga je potrebno napraviti registraciju. Za početak kliknite na gumb koji se nalazi s desne strane naslovnice i odaberite opciju . U sljedećem koraku odaberite opciju a zatim . Po otvaranju obrasca za registraciju unesite svoje željene korisničke podatke (Korisničko ime, zaporku i E-mail adresu), prepišite autorizacijski kod i kliknite na gumb (vidi sliku dolje).

Registracija

Nakon toga ćete dobiti poruku o uspješnoj registraciji a na Vašu e-mail adresu poslana je poruka sa 'aktivacijskim linkom'. Kako bi vaši korisnički podaci postali aktivni, slijedite uputu iz maila i kliknite na 'aktivacijski link' koji ste primili. Vaš korisnički profil je sada aktivan i možete se prijaviti na portal i započeti s korištenjem usluge.

Za prijavu koristite rubriku na naslovnoj stranici 'Prijava za korisnike' te odaberite opciju 'Prijava za - Registrirane korisnike'. Nakon prijave će Vam se s lijeve strane (kao na slici) u rubrici 'Prijava za korisnike' pojaviti 3 opcije:

Registrirani korisnici Registrirani korisnici

Moji podaci

  • Ovdje možete popuniti svoje osobne podatke kao i podatke o tvrtci te će se isti koristiti kod automatskog popunjavanja Potvrda

Moji vozači

  • Ovdje možete dodati sve svoje vozače i podatke o njima a isti će biti pohranjeni za sva buduća popunjavanja Potvrda

Uvoz vozača (.csv)

  • Ukoliko imate više vozača, njihove podatke možete pohraniti direktnim uvozom .csv datoteke uz samo nekoliko klikova mišem

Popunjavanje podataka

Prilikom popunjavanja svih podataka vodite računa da isti budu ispravno unešeni, a posebno savjetujemo da to svakako provjerite prilikom uvoza podataka putem .csv datoteka.

Moji podaci

Molimo Vas da prilikom popunjavanja korisničkih podataka vodite računa da se isti koriste prilikom popunjavanja Potvrde o aktivnostima vozača pa obratite pozornost na to da svi podaci budu ispravno unešeni. Također, obratite pozornost na polja Telefon (službeni) i Fax koja moraju biti popunjena sa međunarodnim prefiksom (npr. +385-1-3795-700).

Moji vozači

Obzirom da se podaci o vozačima tekođer koriste kod popunjavanja Potvrde o aktivnostima vozača sva polja u podacima za vozače moraju obavezno biti ispravno popunjena.

Uvoz vozača (.csv)

Za korisnike koji imaju više vozača, unos podataka o vozačima možete dodatno ubrzati i pojednostaviti ukoliko podatke imate unaprijed pripremljene u nekoj tablici ili bazi podataka (npr. MS Excel, MS Access, SQL, ...). Dovoljno je da tako spremljene podatke ispravno izvezete u obliku .CSV datoteke i napravite uvoz putem ove opcije, svega u par klikova mišem. Čak ukoliko nemate postojeću tablicu ili bazu s podacima o vozačima, možete je jednostavno pripremiti u nekom Tekst editoru ili još lakše u MS Excelu. Trebate samo voditi računa da prilikom spremanja datoteku svakako spremite u ispravan .CSV format gdje će vrijednosti biti odijeljene (točka-zarezom).

Priprema .CSV datoteke s vozačima u MS Excelu

Kako bismo vam olakšali pripremu .CSV datoteke s vozačima, objasnit ćemo ukratko ovaj postupak u MS Excelu. Obzirom na različite verzije MS Excela ovaj postupak se može neznatno razlikovati od opisanog ali princip je uvijek isti.

Za početak otvorite praznu tablicu u MS Excelu i popunite je s vozačima poštujući redoslijed kolona s podacima kao u sljedećem primjeru (VAŽNO: ukoliko ćete označavati nazive kolona radi lakšeg snalaženja, vodite računa da prije spremanja u .CSV svakako obrišete 1. redak s nazivima kolona jer će se u protivnom kod uvoza taj 1. redak smatrati podacima o 1. vozaču s vašeg popisa). Uočite da prilikom popunjavanja podataka možete unijeti sve ali i samo jedan od dokumenata (vozačka dozvola, osobna iskaznica, putovnica) ovisno o tome što želite koristiti prilikom popunjavanja Potvrde o aktivnostima. Ukoliko unesete sve vrste dokumenata, moži ćete prilikom popunjavanja potvrde birati koji dokument za vozača želite koristiti.

Primjer 1

Kako biste izbjegli dodatna pitanja prilikom spremanja vaše .CSV datoteke, prije spremanja obrišite sve suvišne 'kartice' (sheet-ove) - u našem slučaju brišemo 'Sheet1' i 'Sheet2' a ostavljamo prvu karticu koju smo nazvali 'Vozaci'.

Primjer 2

Nakon što ste pripremili sve podatke slijedeći gornje korake odaberite spremanje podataka putem opcije 'Save as' te odaberite spremanje u obliku 'CSV (Comma Delimited) (*.csv)'. Upišite pod kojim nazivom ćete datoteku spremiti (u našem primjeru 'vozaci.csv') te kliknite na 'Save' (Spremanje). (Datoteku smo radi bržeg odabira spremili na 'Desktop')

Primjer 3 Primjer 4

Kada vam se pojavi poruka kao na primjeru ispod (ili istog sadržaja ali na hrvatskom jeziku - ako koristite hrvatsku inačicu MS Excela), ignorirajte je i samo kliknite na .

Primjer 5

U zadnjem koraku odaberite opciju 'Uvoz vozača (.csv)' pod rubrikom 'Prijava korisnika' na našoj stranici (naravno prije toga morate biti prijavljeni kao 'VDO TIS club korisnik' ili kao 'Registrirani korisnik'). Zatim klikom na gumb odaberite vašu datoteku s vozačima (u našem slučaju s 'Desktopa') i kliknite na opciju 'Uvoz .csv datoteke'. Ovisno o web pregledniku kojeg koristite i postavkama može vam se pojaviti poruka istog ili sličnog sadržaja: 'Message from webpage - Ažuriranje podataka?' na koju ćete potvrdno odgovoriti.

Nakon toga će se, ukoliko ste sve ispravno pripremili, učitati podaci o vašim vozačima te možete odmah provjeriti da li su svi podaci ispravni. Ukoliko ste sigurni da je sve u redu s podacima, možete kliknuti na gumb koji se nalazi ispod podataka o posljednjem vozaču. Naravno, ukoliko želite bilo koji od podataka ispraviti/ažurirati to uvijek možete napraviti odabirom opcije "Moji vozači', kao i obrisati vozača koji ne treba biti na vašem popisu ili ručno dodati novog vozača.

Primjer 3

Po završetku ove procedure možete započeti s popunjavanjem 'Potvrda o aktivnostima vozača', ali od sada brže, jednostavnije i efikasnije, bez višestrukih provjera podataka koje ste unijeli.

Ukoliko Vam je potrebna CSV datoteka kao primjer za pripremu vaše vlastite, možete preuzeti našu datoteku vozaci.csv koju smo koristili za pripremu ovih uputa.

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja ili problema vezanih uz 'Potvrde o aktivnostima vozača' slobodno kontaktirajte našu korisničku podršku.


Želimo Vam ugodno korištenje ove usluge!