Logo

Odaberite jezik

EU paket mobilnosti

Paket mobilnosti I je već na snazi, a uskoro, od 21. kolovoza 2023. sva nova vozila koja se prvi puta registriraju na tržištu EU će morati biti opremljena pametnim tahografom druge generacije.

Paket mobilnosti I je već na snazi, a uskoro, od 21. kolovoza 2023. sva nova vozila koja se prvi puta registriraju na tržištu EU će morati biti opremljena pametnim tahografom druge generacije. Ali to nije sve, i postojeća vozila, ako ista sudjeluju u međunarodnom cestovnom prometu moraju biti naknadno opremljena pametnim tahografom druge generacije najkasnije do:

  • prosinca 2024. godine (ako je sada vaše vozilo opremljeno analognim ili digitalnim tahografom)
  • kolovoza 2025. godine (ako je sada vaše vozilo opremljeno pametnim tahografom prve generacije)
  • lipnja 2026. godine (ako sada vozite teretno vozilo N1 kategorije koje sada nema tahograf ali je njegova najveća dopuštena masa između 2,5 i 3,5 tona)

Savjetujemo, ne čekajte zadnji trenutak, ugradite pametni tahograf druge generacije već prilikom sljedećeg redovnog ispitivanja tahografa – na taj način uštedjet ćete jedno zakonsko ispitivanje tahografa.

 

Zašto se sve to radi, koje promjene su već na snazi, a koje tek dolaze, pogledajte u priloženom videu/stripu s jednostavnim objašnjenjima:

EU paket mobilnosti I

Za više informacija kontaktirajte naš prodajni tim!

eNovine

Upišite svoju adresu e-pošte i primajte informacije o ponudama tvrtke Tahograf.

Kontakti

Sustavi kvalitete

U skladu s misijom društveno odgovornog poslovanja Tahograf zadovoljava sve ekološko-ekonomske aspekte održivog poslovanja te doprinosi povećanju razine sigurnosti na cestama i očuvanju okoliša. Ponosni smo nositelji certifikata kvalitete ISO 9001, ISO 14001 i ISO 45001, te znaka Hrvatska kvaliteta

Saznajte više

Društvene mreže

Pronađite nas na sljedećim društvenim mrežama:

Icon Up

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »